Orthomoleculair – Het gaat ooit om de kleine zaken

De orthomoleculaire voedingsleer is erop gericht de gezondheid te bevorderen door de lichaamscellen, de fundamentele bouwstenen van het organisme, te voorzien van optimale hoeveelheden van alle vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

In de orthomoleculaire geneeskunde worden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen toegepast om ziekteprocessen te herstellen. Het woord orthomoleculair is samengesteld uit de woorden orthos, dat “goed” of “juist” betekent, en moleculair, dat staat voor “samenstel van moleculen”. Orthomoleculair betekent dus: juiste moleculaire omgeving ofwel optimaal biochemisch milieu.

Bij het orthomoleculair afvallen worden vanuit de orthomoleculaire voedingsprincipes aangrijpingspunten gegeven die het mogelijk maken een individueel gezond afvalprogramma samen te stellen. De biochemische en hormonale grondslag van het ontstaan van overgewicht spelen hierbij een belangrijke rol.

Helaas is de kwaliteit van ons voedsel in de loop der jaren steeds slechter geworden, met alle nadelige gevolgen van dien. Door het gebrek aan essentiele vitaminen, mineralen en voedingsstoffen raken allerlei processen in het lichaam verstoord. Dit kan leiden tot overgewicht (obesitas), diabetes type 2, kanker, hart- en vaataandoeningen, Alzheimer, cariƫs en osteoporose.

Het innemen van een eenvoudige multi-vitaminen is helaas niet genoeg, elk menselijk lichaam is nu eenmaal anders en heeft andere behoeften. Het betreft hier een ingewikkeld en uitgebalanceerd proces wat een goede begeleiding vraagt.

Afslankstudio Den Bosch biedt u deze professionele begeleiding. Vraag ernaar bij uw coach.